Birgitta Trotzig i Ord & Bild

Tidigare under året gick författaren Birgitta Trotzig ur tiden. I tidskriften Ord & Bild 3/2011 återges ett samtal mellan henne och Agneta Pleijel; Människan, skapelsen, skapandet.  Trots att 30 år gått sedan samtalet fördes har det aktualitet i vår samtid, inte minst beträffande klyftan inom människan, och mellan människan och Gud.  Trotzigs katolska tro som samtida intellektuell var svår att förstå för många i det kulturella landskap som ”Sverige” då utgjorde – och än utgör? Samtidigt har många starkt påverkats av hennes författarskap.

Tidskriften Ord & Bild utför i det lågmälda en storartad kulturgärning. För den som är intresserad är adressen www.tidskriftenOrdoBild.se. Där finns även ett fint julklappserbjudande om prenumeration för halva priset inklusive tidskriften Glänta.

Anders Wesslund

One Response to Birgitta Trotzig i Ord & Bild

  1. Lars Söderholm skriver:

    Tack för tips om detta tidskriftsnummer!

    Hösten 2010 hade Kulturforum i Stockholm en kväll om Birgitta Trotzigs författarskap. Kulturforum har sin högklassiga verksamhet i en icke stajlad källarlokal.

    Agneta Pleijel var en av de många medverkande. Hon berättade att Birgitta Trotzig hade fått henne, jag tror det var på 70-talet, att förstå att andlighet var möjlig och behövdes också i vår tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: