Fler som tvår sina händer behövs nog inte

”Vi visste allihop att hon hade problem men vi gjorde inget…Vi dödade henne allihop”. Repliken är från åttiotalets kultserie  Twin Peaks, uttalad, eller snarare vrålad vid den frånvarande huvudpersonen Lauras öppna grav.

Det är ett dilemma med den uppkomna parlamentariska situationen och det främlingsfientliga partiets framgångar; för många av oss är det mycket lätt att tycka rätt. Vi tycker allt rättare och rättare. Och behovet av att uttrycka hur rätt vi tycker eskalerar. Men vi är ofta på behörigt avstånd från dem som röstade in SD i riksdagen.

Som samhälle är vi kanske inte på begravning men i ett allvarligt läge. Hur hamnade vi här där så många upplever sig leva utanför och vill ifrågasätta den etablerade demokratin?  Hur skapas utanförskap? Hur  motverkar vi det?  Fler som tvår sina händer behövs nog inte. Men fler som på allvar frågar hur vi hamnade här och hur vi ska ta oss härifrån kan göra skillnad. 

Elisabet Pettersson

Annonser

One Response to Fler som tvår sina händer behövs nog inte

  1. Tomas Kindahl skriver:

    Q: ”Hur skapas utanförskap?”

    A: lätt, man ”spammar” kanalerna för att slussa in folk i samhället och till jobb, man skapar dessutom en kultur som glorifierar jobb och innanförskap på så sätt att de som inte har jobb och de som är utanför blir värdelösa enligt kulturen.

    SD är profitörer på detta utanförskap, de ställer ett utanförskap mot ett annat, och skapar en konstgjord konflikt som skapar en osann kultur. De kan därigenom göra sina egna ”karriärer” syftande på makt och kontroll. Men de bygger bara på det utanförskap som sossarna började fila på sedan 90-talskrisen, men som alliansen gjort 100 gånger värre genom att ”ställa krav”, sabotera sossarnas dåliga men halvt funktionabla system, kasta ut folk till existensminimum och spammat AF och dess verksamhet.

    Utanförskapets grogrund är frustration med att systemet inte klarar av att integrera alla och ge alla jobb efter förmåga, väljarna försöker en oprövad lösning som ser vacker ut på pappret men som har en massa finstilt som är destruktivt för samhället, dess integreringskanaler och för samhällets medborgare. Det är sossarna som rullade fram den röda mattan för alliansen som rullade fram en ny röd matta för SD. Tack… eller inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: